Sõjaväelogistikud valmistuvad Kevadtormiks

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto. Kevadtorm 2013.
Illustratiivne foto. Kevadtorm 2013. Foto: Toomas Tatar

Homme, 21. aprillil algab Läänemaal Lintsis kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljoni suurõppus «Terasdraakon», kus tulevased reservallüksused harjutavad omavahelist koostööd.

«See on meie pataljoni olulisem harjutus enne suurõppust Kevadtorm. Nende päevade jooksul pannakse proovile seni õpitud oskused ja teadmised ning tulevastele reservväelastele usaldatakse iseseisvaks lahendamiseks järjest vastutusrikkamaid ja keerukamaid ülesandeid,» ütles harjutuse üldjuht leitnant Erko Sepri logistikapataljonist, vahendab Kaitseväe peastaap. Leitnant Sepri lisas, et samaaegselt toimub ka Kevadtormiks valmistumine, kus logistikakeskuse ladudest veetakse üle Eesti paiknevatele kaitseväe üksustele suurõppuseks vajalikku varustust ja materjale.

Üheksa päeva jooksul harjutab logistikapataljoni staap, kuidas planeerida pataljoni allüksuste, transpordi-, remondi- ja toitlustusvõimekuse kasutamist erinevates lahingolukordades. Logistikapataljoni ajateenijad saavad aga harjutada osalemist erinevates logistilistes operatsioonides nagu näiteks toiduainete, varustuse ja kütuse transportimine ning kuidas seejuures tegutseda liiklusõnnetuse korral, rehvi purunemisel motoriseeritud rännakul, teel takistuse leidmisel ja katkise sõiduki evakueerimist. Samuti harjutatakse kolonnide julgestamist, tegutsemist sattumisel vastase varitsusele ja üksuse julgeoleku tagamist välilaagris.

Üksused liiguvad õppusele kuni kümnest kaitseväe sõidukist koosnevates kolonnides homme ajavahemikus kell 07.00 - 14.00 marsruudil Tallinn - Paldiski maantee - Keila - Paldiski maantee - Niitvälja - Vana Haapsalu maantee - Lintsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles