Kirik: kooseluseadus hägustab abielu mõistet

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese jõulupüha jumalateenistus Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus. Arho Tuhkru.
Esimese jõulupüha jumalateenistus Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus. Arho Tuhkru. Foto: Peeter Langovits

Neljapäeval anti riigikogule menetlemiseks üle kooseluseaduse eelnõu, millega reguleeritakse soost sõltumata koos elavate paaride varasuhteid, pärimisõigust, ülalpidamiskohustust ning suhtlus- ja hooldusõigust, seaduseelnõu aga tekitab vastakaid arvamusi.

Eesti kirikute nõukogu, kuhu kuulub kümme liikmeskirikut, on kooseluseaduse osas selgel seisukohal, Tallinna praostkonna abipraost Arho Tuhkru arutles, et kooseluseadus viitab sarnasusele abielu kohustuste ja õigustega ning hägustab abielu mõistet, vahendas ERR Uudised saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal».

«Meie näeme ikkagi abielu mehe ja naise vahel ja see on parim variant, kus võib lapsi kasvatada,» märkis Tuhkru.

Ta ütles, et kirikute seisukoht on tauniv, kuid aastaid justiitsministeeriumi laudadel olnud kooseluseaduse kohta teeb kirikute nõukogu lähiajal ka pöördumise.

«Mina arvan, et tuleb tagada lapsel võimalik mõistlik kasvukeskkond ja meie näeme seda mõistlikku kasvukeskkonda tõepoolest ainult erisooliste vanemate kooselus ja abielus,» kommenteeris Arho Tuhkru kooseluseaduse kõige tundlikumat teemat, ehk samasoolise pere õigust lapsendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles