Noormees tungis Haapsalus politseinikele kallale

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol kujutatud inimesed ei ole looga seotud.
Fotol kujutatud inimesed ei ole looga seotud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeva hilisõhtul läks Haapsalu äärelinnas politseinike ja noormehe vahel garaažide juures rüseluseks, mille jooksul said 30-aastane politseiametnik ja 40-aastane abipolitseinik vigastada.

Politseinikud läksid Lääne Ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Annely Ermi sõnul neljapäeval kella 23 ajal Haapsalus Kastani tänaval garaažide juurde kontrollima joobetunnustega noori.

«Üks noormeestest oli agressiivne ja ei allunud korraldustele,» ütles Erm. «Teda sooviti toimetada isiku kontrollimiseks jaoskonda, millele ta osutas vastupanu, sest ta ei tahtnud minna politseiautosse. Selle käigus said politseinikud pisut viga.»

Milliseid vigastusi politseinikele täpselt tekitati, prokuratuur ei täpsusta. Kumbki neist aga edasist ravi ei vajanud, kinnitas Erm, kelle sõnul ei tuvastatud noormehel kohapeal alkoholijoovet.

Erm ei välista, et noormees võis aga olla muude ainete mõju all. See selgub pärast testide tulemuste saabumist.

Sündmuse suhtes alustati kriminaalmenetlus paragrahvi järgi, mis käsitleb vägivalla kasutamist võimuesindaja suhtes. Süüdi mõistmise korral võib noormeest oodata rahaline karistus või vangistus kuni viieks aastaks.

Vägivalla kasutamine võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes paragrahvi 274 järgi on olnud viimastel aastatel tõusujoones.

Kui 2003. aastal pandi selliseid kuritegusid toime 159, siis eelmisel aastal pea kaks korda rohkem: 272 korda.

VAATA GRAAFIKUT: Eestis toime pandud kuritegude arv aastas, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles