Turtšõnov: Putin tahab Ukrainat hävitada, kuna kardab seda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene persident Vladimir Putin eile Moskvas Lunastaja Kristuse katedraalis toimunud ülestõusmispühade jumalateenistusel.
Vene persident Vladimir Putin eile Moskvas Lunastaja Kristuse katedraalis toimunud ülestõusmispühade jumalateenistusel. Foto: SCANPIX

Vene presidendi Vladimir Putini režiim tahab hävitada sõltumatut Ukrainat, kinnitas presidendi kt ja ülemraada esimees Oleksandr Turtšõnov intervjuus telekanali Ukraina saatele «Nädala sündmus».

«Putin kardab Ukrainat väga, kuna Ukraina on eeskujuks paljude postsovetlike riikide jaoks, sest inimesed saavad ise öelda, et milline võim neile meeldib ja milline ei meeldi. Meil said inimesed võimu ise muuta ja tagandada, palun vabandust, «eelarvelise molli» juurest vargalikud valitsejad.»

«Ja see näide hirmutab Putini väga,» lisas ta.

Turtšõnov rääkis, et just seetõttu ei seisne Putini ülesanne mitte üksnes osa Ukraina territooriumi hõivamises, vaid täielikult destabiliseerida olukorda riigis. Katse destabiliseerida olukorda Ida-Ukrainas, eelkõige Donetski oblastis, on hoobiks kogu Ukrainale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles