Küsitlus: Putini ja lihtsa venemaalase huvide vahel on mõra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

12 protsenti venemaalastest usub, et president Vladimir Putin esindab tavaliste inimeste huve, selgub eile avaldatud arvamusuuringu tulemustest.

Levada keskuse poolt läbi viidud arvamusuuringu tulemuste kohaselt leidis 14 protsenti küsitletutest, et Putin esindab ilma eranditeta kõigi venemaalaste huve. Nende vastanute arv, kes leidis, et Putin esindab tavaliste inimeste – kontori- ja tehasetöötajate ning põllumeeste -  huve, oli 12 protsenti. Veel kaks aastat tagasi oli vastav näitaja 37 protsenti.

46 protsenti leidis, et Putin esindab nn silovike huve ehk julgeolekuteenistuse ja sõjaväe kõrgete töötajate huve. 38 protsenti vastanuist leidis, et Putin esindab oligarhide, pankurite ja ärimeeste huve, 33 protsenti oli seisukohal, et ta esindab valitsusametnike ja bürokraatide huve, 24 protsenti leidis, et ta esindab suurte ettevõtete juhtide huve, 23 protsenti arvas, et ta esindab keskklassi või keskmise sissetulekuga inimeste huve.

Samas kaks päeva varem avaldatud sama arvamusuuringufirma teise küsitluse tulemused näitasid, et 71 protsenti venemaalastest usaldab president Putinit. 51 protsenti leidis, et Putin on taastanud Venemaa suurvõimuna, mida teised austavad. Aasta varem oli vastav näitaja 36 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles