Putini uus seadus nõuab võõrtöölistelt vene keele ja ajaloo tundmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Dmitri Medvedevi abikaasa Svetlana Medvedeva (vasakul), Venemaa president Vladimir Putin ja Moskva linnapea Sergei Sobjanin ülestõusmispühade jumalateenistusel.
Peaminister Dmitri Medvedevi abikaasa Svetlana Medvedeva (vasakul), Venemaa president Vladimir Putin ja Moskva linnapea Sergei Sobjanin ülestõusmispühade jumalateenistusel. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin allkirjastas seadused, mis seavad vöörtöölistele riigis uued nõuded ja lihtsustavad kodakondsuse taotlemiste endise Nõukogude Liidu vene keelt kõnelevate elanike jaoks.

Võõrtöölisi puudutav seadus kohustab neid oskama vene keelt, tundma Venemaa ajalugu ja olulisemaid seadusi. Tööloa pikendamiseks peavad nad neid teadmisi tõestama.

Putin allkirjastas ka Riigiduuma poolt aprilli alguses heaks kiidetud seaduse, mis lubab lihtsustatud korras kodakondsust neile, kes ise elavad või on elanud alaliselt Vene Föderatsiooni või endise Nõukogude Liidu aladel või kellel on sugulased, kes elavad või on elanud neil aladel.

Kodakondsuse saamiseks peab selline isik hakkama ise Venemaa alaliseks elanikuks, kui ta seda juba pole. Seadus lubab neile kodakondsust varasemast lihtsamalt ja kiiremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles