Gazast tulistati Lõuna-Iisraeli pihta mitu raketti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli lipp.
Iisraeli lipp. Foto: SCANPIX

Palestiina islamiliikumise Hamas kontrollitavast Gaza sektorist tulistati täna Lõuna-Iisraeli pihta kolm raketti, mis ühtki inimelu aga ei nõudnud.

Iisraeli armee teatel kukkusid raketid Negevi kõrbe, mistõttu ei tekitanud need ka majanduslikku kahju. Armee ei täpsustanud, mis rakettidega oli tegu ja kes need välja tulistas.

Rakettide tulistamine Gazast Iisraeli pihta on sagedane. Juudiriik on rakettidele vastanud õhurünnakutega. Iisraeli kaitseb ka juudiriigi linnade kaitseks rajatud Raudkupli-nimeline kõrgtehnoloogiline raketikaitsesüsteem, mis on teinud kahjutuks enamiku Gazast tulistatud rakettidest.

Raudkuppel kujutab endast sõidukite järel teisaldatavat süsteemi, mille keskseks osaks on väikesed radarjuhitavad raketid, millega on võimalik Iisraeli suunas tulistatud rakette õhkida.

Iisrael hakkas ballistiliste rakettide vastast süsteemi koos USAga arendama pärast seda, kui Iraak esimese Lahesõja ajal Iisraeli pihta Scud-rakettidega tulistas. Ühendriigid on Iisraelile Raudkupli rajamiseks eraldanud sadu miljoneid dollareid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles