USA ei ole 150 sõduri Eestisse saatmist kinnitanud

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA armee väed marsivad Afganistanis eelmise aasta märtsis.
USA armee väed marsivad Afganistanis eelmise aasta märtsis. Foto: SCANPIX

Kaitseministeeriumi teatel ei ole neile NATO ega USA juhtkond teatanud otsusest saata Eestisse 150 maaväe sõdurit, nagu väideti reedel avaldatud The New York Timesi artiklis.

Nii Eestisse kui Poola peaks The New York Times'i andmetel Ameerikast saabuma 150 sõduri suurune üksus. See info pärines salapärastet «lääne ametnikelt».

«Praegu ei ole NATO ja Ameerika Ühendriikide juhtkond otsustest teatanud ja ajakirjanduses avaldatud info tugineb anonüümsetel allikatel,» ütles kaitseministeeriumi esindaja Artur Jugaste.

Ta lisas, et möödunud nädalal võttis NATO Põhja-Atlandi Nõukogu vastu heidutusmeetmete paketi, mis suurendab otsustavalt alliansi kohalolekut Balti riikides nii õhus, maal kui ka merel.

Lisaks maikuus siiasaabuvatele Taani hävitajatele saadavad liitlased lähitulevikus Läänemerele ka neli miini- ja ühe abilaeva.

Väljaõppe ja valmiduse parandamiseks saabuvad NATO idapoolsetesse piiririikidesse ka planeerijad, kelle ülesanne on analüüsida olukorda ja teha ettepanekuid riigikaitse korraldamiseks.

Samuti lepiti kokku, et NATO vaatab üle Balti riikide kaitseplaanid, võttes aluseks muutunud julgeolekuolukorra Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles