Video: laevaõnnetuse ohvrite lähedased rüselesid politseinikega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal uppunud Lõuna-Korea reisilaeva Sewol ohvrite lähedastel tekkis konflikt politseinikega.

Umbes 200 perekonnaliiget soovisid minna Jindo saarelt 420 kilomeetri kaugusel asuvasse pealinna Souli, et nõuda presidendilt aru aeglase päästeoperatsiooni kohta. Lähedaste tee saarelt Lõuna-Korea maismaale tõkestasid aga politseinikud ning sugulased olid sunnitud tagasi pöörduma.

«Tooge mu laps välja, tooge mu laps palun välja. Ma olen kuulnud, et nad kõik on surnud. Tooge mulle surnukeha, et ma saaksin seda oma silmaga näha ja oma last kallistada,» ütles üks marsil osalenu Bae Sun-ok.

«Mida need inimesed mõtlevad? Me palume neil päästa oma laste elu. Me isegi ei saa mõista DNA-testidele. Ma tahan oma lapse enne päästa,» ütles teine marsil osalenu CHung Hye-sook, keda vihastas asjaolu, et võimud hakkasid ohvrite kergemaks identifitseerimiseks DNA-teste tegema juba enne, kui kogu laev on läbi otsitud.

Sukeldujad toovad reisilaevalt Sewol välja jätkuvalt surnukehi. Viimastel andmetel on õnnetuses surma saanud 64 ja endiselt kadunud 238 inimest. Lõuna-Korea võimude teatel võib kõikide surnukehade leidmine võtta aega mitu kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles