New York Times: fotod seovad Ukrainas tegutsevad maskides mehed Venemaaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maskis mees Slovjanskis.
Maskis mees Slovjanskis. Foto: SCANPIX

Ukraina idaosas tehtud fotod viitavad, et osa Kremli-meelseid maskides separatiste on tegelikult Vene sõdurid ja luuretöötajad, kirjutas täna ajaleht New York Times.


Ajaleht teatas Obama administratsiooni poolt usaldusväärseks tunnistatud Ukraina allikatele ja fotodele viidates, et osa fotodele jäänud meestest on tuvastatud teistes olukordades pildile jäänud Vene sõduritena.

New York Times avaldas artikli kõrval fotosid Vene operatiivtöötajatest Gruusias 2008. aastal ja Krimmis käesoleva aasta algul ning võrdles neid Ukraina idaosas Slovjanskis pildistatud meestega. Ajalehe andmetel on Ukraina julgeolekuteenistus identifitseerinud ühe maskis mehe ka nimeliselt Vene luuretöötajana.

Venemaa on korduvalt eitanud oma vägede tegutsemist Ukraina idaosas.

Kremlimeelsed on hõivanud Ida-Ukrainas kümmekond linna ja kutsuvad Vene vägesid piirkonda annekteerima ning eiravad Genfis sõlmitud lepete nõudmisi. Genfis lepiti kokku isetegevuslike relvarühmituste desarmeerimises.

Slovjanskis leidis nädalavahetusel aset tulistamine, mida lääne võimud peavad Venemaa provokatsiooniks, mille eesmärgiks on leida vabandus sõjalisele sekkumisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles