Politsei tabas hommikuse kontrollreidi käigus 13 roolijoodikut

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänahommikune politseireid Virumaal.
Tänahommikune politseireid Virumaal. Foto: Ida prefektuur

Täna hommikul Lääne- ja Ida-Virumaal toimunud kontrollreidi käigus kõrvaldasid Ida prefektuuri korrakaitsjad liiklusest 13 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti.

Täna enne tööpäeva algust kontrollisid politseinikud Jõhvis Puru teel sõidukijuhtide kainust. Kokku kontrolliti 718 sõidukijuhti, kellel kuuel tuvastati alkoholi piirmäärast kõrgem joove, teatas Ida prefektuur.

Sarnane kontrollreid toimus varahommikul ka Narva linna sissesõidul, kus politseinikud kontrollisid ligi 1400 sõidukijuhti. Kontrollitud sõidukijuhtide seas tuvastasid politseinikud kuus alkoholi tarvitanud sõidukijuhti.

Lääne-Virumaal kontrollisid korrakaitsjad Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 147. kilomeetril ühe tunni jooksul 323 sõidukijuhti, kelle seas tabati üks alkoholi tarvitanud juht. Lisaks selgitas politsei kontrolli käigus välja, et üks sõidukijuhtidest oli rooli istunud omamata selleks juhtimisõigust.

«Sõiduki juhtimise puhul on oluline, et juhi reageerimiskiirus ja tähelepanu oleks maksimaalne. Alkohol pärsib neid omadusi tunduvalt, seoses millega tõuseb risk sattuda liiklusõnnetusse,» ütles Jõhvi politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Kalle Kuusik.

Ta kinnitas, et politsei jätkab ka edaspidi aktiivselt kontrollreidide korraldamist, et tabada võimalikult palju sõidukijuhte, kes ei hooli enda ega teiste ohutusest ja otsustavad sõidukit juhtida pärast alkoholi tarvitamist.

Politsei alustas kõikide rikkumiste kohta väärteomenetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles