Ukraina välisminister avaldas Lavrovi süüdistuste üle imestust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Deštšõtsa.
Andri Deštšõtsa. Foto: SCANPIX

Ukraina välisminister Andri Deštšõtsa avaldas imestust oma Vene kolleegi Sergei Lavrovi süüdistuste üle, et Kiiev rikub Genfi kokkulepet.

Deštšõtsa sõnul üllatas teda, et Lavrov ei tea, mida on Ukrainas seoses Genfi kokkuleppega tehtud. Deštšõtsa teatel on Ukraina valitsus pidanud kokkuleppe pooltega regulaarseid konsultatsioone, et leida viise, kuidas olukorda Ida-Ukrainas de-eskaleerida.

Lavrov ütles täna, et Kiiev on rikkunud möödunud nädala neljapäeval sõlmitud kokkulepet. Konkreetselt viitas Lavrov pühapäeva hommikul Ukraina separatistide kontrolli all oleva Slovjanski linna lähedal toimunud ja mitu inimelu nõudnud tulevahetusele, märkides, et Kiiev ei taha või soovi äärmuslasi kontrollida. Ka süüdistas Lavrov Kiievit põhiseadusreformiga venitamises ja Maidani «säilitamises».

17. aprillil Genfis sõlmitud Ukraina, USA, Euroopa Liit ja Venemaa lepe näeb ette ebaseaduslike relvarühmituste laialisaatmist kõigis Ukraina piirkondades ja hõivatud valitsushoonete loovutamise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles