Eesti allkirjastab naistevastase vägivalla tõkestamise konventsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivald mehe ja naise vahel
Vägivald mehe ja naise vahel Foto: SCANPIX

Eesti allkirjastab tänavu naistevastase vägivalla ja perevägivalla ennetamise ja tõkestamise konventsiooni, kinnitas justiitsminister Andres Anvelt.

Anvelt kohtus esmaspäeval Eesti Naiste ümarlaua ja Eesti Naiste Varjupaikade Liidu esindajatega, kohtumise keskseks teemaks oli ennetustöö lähisuhtevägivalla vastu võitlemisel, ütles BNS-ile justiitsministeeriumi pressiesindaja.

Anvelt tõdes, et lähisuhtevägivalda on Eesti ühiskonnas veel küllalt varjatud ning teave selle kohta jääb tihtipeale koduuste taha. Probleemist rääkimine, selle inimeste teadvusesse toomine ja lähisuhtevägivalla ühene hukkamõist on minsitri sõnul peamised mõjutusvahendid, mis aitavad probleemi vähendada.

Minister nimetas oluliseks seda, et käesoleva aasta lõpuks on Eesti allkirjastanud Istanbuli konventsiooni ehk Euroopa Nõukogu naistevastase vägivalla ja perevägivalla ennetamise ja tõkestamise konventsiooni.

«Lähisuhtevägivalla teema niiöelda päevavalgele toomine on Eestis mõned aastad tagasi alanud ja eesmärk on sel teemal jõuda järjest konkreetsemate tegevuste ja lahendusteni, millele 32 riigi poolt allkirjastatud leping kindlasti ka olulise tõuke annab,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles