Kiiev esitas OSCE-le fotod väidetavatest Vene sõduritest Ida-Ukrainas

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina valitsus esitas Euroopa liitlastele ja USA-le fotod, mis Kiievi hinnangul tõestavad Vene erivägede tegevust riigi idaosas.

16. aprillil saatis Ukraina saadik Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioonile (OSCE) kirja, milles sisaldusid fotod väidetavatest Vene eriväelastest Slovjanskis ja Kramatorskis, vahendas CBS News.

Kõik fotodel kujutatud isikud kannavad nüüdseks juba Ida-Ukrainas tuttavaks muutunud rohelist riietust.

Neljapäeval televisioonis esinenud Venemaa president Vladimir Putin eitas, et Ukraina idaosas Vene väed tegutsevad. Ta tunnistas aga, et möödunud kuul Krimmi annekteerinud sõdurite näol oli tegemist Vene vägedega.

Ühel OSCE-le saadetud fotol on näha habemega meest, kes osales 2008. aastal Vene vägede ridades Gruusia sõjas. Ukraina sõnul oli sama mees ka Slovjanskis ning Kramatorskis.

Teistel fotodel on väidetavalt näha kahte Vene sõdurit erinevates Ida-Ukraina linnades ning võrdluseks on välja toodud Venemaa sõdurite grupipilt, kus on Kiievi sõnul samad sõjaväelased.

Praegu pole veel selge, kuidas Ukraina valitsus need fotod sai või kas erinevatel fotodel on samad isikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles