Ülekanne: kõnekoosolek Eesti parlamentarismi 95 aastast

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea loss
Toompea loss Foto: Elmo Riig / Sakala

Postimees vahendab täna otsepildis riigikogu 95. sünnipäeva puhul Toompea lossi istungisaalis toimuvat avalikku kõnekoosolekut «95 aastat rahvaesindust».

Kell 15 algaval kõnekoosolekul esinevad riigikogu esimees Eiki Nestor, kauaaegne riigikogu liige, praegu Tallinna volikokku kuuluv Mart Nutt, ajakirja Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho ning Tartu Ülikooli riigiteaduste üliõpilane Indrek Lepik.

Riigikogu avatud uste päeva üritused algavad kell 14.30 politsei- ja piirivalveorkestri puhkpillikvinteti tervitusega Toompea lossi rõdult. Kell 15 saab Komandandi majas ja kell 17.30 riigikogu konverentsisaalis vaadata noorte koolifilmi konkursi parimaid töid ning kell 16 konverentsisaalis kaasa elada ajalooteemalisele mälumängule, kus võistlevad viie kooli, riigikogu liikmete ja riigikogu kantselei võistkonnad.

Kella 16-18 saavad kõik huvilised vestelda Toompea lossi kohvikus riigikogu liikmete Andrus Ansipi, Kadri Simsoni, Neeme Suure, Liisa Pakosta, Inara Luigase ja Marko Mihkelsoniga. Samuti saab kell 16 kuulata Komandandi maja õuel noortebände ning kell 19 Tõnis Mägi ja Estraadiraadio kontserti Toompea lossi õuel.

Lisaks toimuvad ekskursioonid, kus giidid, riigikogu liikmed ja kantselei töötajad tutvustavad Toompea lossi arhitektuuri ning töö- ja esindusruume. Soovijatel on võimalik käia ka Pika Hermanni tornis.

Avatud uste päevaga tähistab parlament 95 aasta möödumist Asutava Kogu esimesest istungist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles