Heategevuskampaaniaga on veteranidele kogutud 32 000 eurot

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinilille rinnamärgi ostmisega saab avaldada toetust kaitseväe ja Kaitseliidu veteranidele.
Sinilille rinnamärgi ostmisega saab avaldada toetust kaitseväe ja Kaitseliidu veteranidele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esimese nädalaga on veteranide heategevuskampaania «Anname au!» kogunud kokku ligi 32 000 eurot annetusi, et osta vigastatud veteranide raviks kõnniabiseade.

Homme toimuva veteranipäeva puhul annetas Selver esimese suurtoetajana heategevuskampaaniale 7000 eurot. Toetus läheb Ida-Tallinna keskhaigla taastusravikliinikule vigastatud veteranidele vajaliku uue kõnniabiseadme ostuks.

Kampaania kutsub kandma rinnas Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide toetuseks sinilille-märki ja tegema annetuse vigastatud veteranidele vajaliku taastusraviseadme soetuseks.

«Kuigi 2500 Eesti veterani seas on vigastatute arv väike, siis nemad vajavad kõige enam meie tuge, sest nad on toonud suurima ohvri riigi nimel. Oluline on ka, et annetuste tulemusel ostetud seadet saavad tulevikus kasutada kõik Eesti elanikud,» ütles kampaania eestvedaja Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu juhatuse esimees Gustav Kutsar. Tema sõnul on Selveri panus tõeliselt riigimehelik samm.

Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranid on kõik mehed ja naised, kes on alates 1995. aastast osalenud rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel või kes on saanud vigastada teenistuses olles Eestis.

Käsitsi valmistatud sinilille-märke müüvad veel 27. aprillini kõik Selveri poed, Kaitseliidu malevad ja Naiskodukaitse vabatahtlikud veteranipäeva üritustel. Ühe lille eest palutakse vähemalt 2 euro suurust annetust. Iga sinilille märk on unikaalne käsitöö, mille on valmistanud SA Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed üle Eesti.

14. aprillil käivitunud heategevuskampaania «Anname au!» eestvedaja on veteranide asutatud mittetulundusorganisatsioon Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing, kes korraldab heategevusprojekte, võtab vastu annetusi ning kasutab rahalisi vahendeid veteranide toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles