Esimene hädaabikõne Lõuna-Korea õnnetuslaevalt: päästke meid!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Korea õnnetuslaevalt tegi esimese hädaabikõne väriseva häälega poiss. Kolm minutit varem oli alus teinud oma viimase saatusliku pöörde.

«Päästke meid! Me oleme laeval ja mulle tundub, et see upub,» ütles poiss Yonhapi uudisteagentuuri teatel.

Operaator palus telefoni kaptenile edasi anda ning poiss päris seepeale: «Kas te mõtlete õpetajat?» Nimelt häälduvad sõnad «õpetaja» ja «kapten» korea keeles sarnaselt.

«Ta hääl värises,» sõnas üks päästeteenistuja MBC TV-le. Võimudel läks aega, et uppuv laev Sewolina tuvastada. Poiss perekonnanimega Choi jäi laevahukus kadunuks ja teda pole siiani suudetud leida. Lõuna-Korea tuletõrje sõnul järgnes Choi kõnele veel 20 analoogset ühendusevõttu aluse pardal viibinud lastelt.

Sewoli-nimeline praam uppus möödunud kolmapäeval, olles teel riigi lõunaosa sadamalinnast Incheonist puhkusesaarele Jejule.

476 pardal viibinud inimesest olid 339 kooliekskursioonil viibinud ühe keskkooli õpilased ja õpetajad. Ainult 174 inimest suudeti päästa, kõik ülejäänud arvatakse olevat uppunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles