Rootsi võimuparteid plaanivad valimisvõidu korral tugevdada õhujõude

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi õhujõudude hävitajad.
Rootsi õhujõudude hävitajad. Foto: SCANPIX

Rootsi koalitsioonierakonnad teatasid täna plaanist eraldada valimisvõidu korral rohkem raha riigikaitsele, suuremat rõhku on kavas panna allveelaevadele ja hävituslennukitele, edastas uudisteportaal The Local.
 


Nelja võimuerakonna juhid avaldasid täna päevalehes Dagens Nyheter artikli Ukraina kriisist ning Venemaa sammudest oma sõjalise ja propagandamasina tugevdamiseks.

Parteijuhid tunnistasid, et tervitasid varem Venemaa katseid tihendada sidemeid ülemaailmse kogukonnaga, kuigi kartsid, et iga hetk võib leida aset kursimuutus.

«Täna näeme, et Venemaa sammud kinnitavad meie toonaseid hirme ja koguni ületavad neid,» kirjutasid moderaatide, liberaalide, Keskpartei ja kristlike demokraatide juhid.

Kui praegune koalitsioon jääb pärast septembrikuiseid valimisi võimule, võetakse sihiks suurendada kaitsekulutusi alates 2015. aastast viie miljardi Rootsi krooni (550 miljoni euro) võrra aastas.

«Arvestades sündmusi meie regioonis tuleks iseäranis suurendada Rootsi kohalolekut Läänemerel ja Gotlandi saarel,» märgitakse artiklis.

Valitsus kavatseb tellida lennundus- ja relvatööstusfirmalt Saab seni plaanitud 60 uue põlvkonna Jas Gripen E hävitaja asemel 70 hävituslennukit ning kokkuleppe saavutamisel teiste parlamendierakondadega on plaanis ka uute allveelaevade tellimine laevastikule.

«Rootsi riigikaitse peaks kohanduma kiiresti muutuva maailmaga,» kirjutasid parteijuhid Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund, Göran Hägglund ja Annie Lööf ühisartiklis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles