Rahnu: ajakirjandus mõistis mu ette süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus mõistis Kristjan Rahnu prostitutsiooni vahendamises süüdi. Pildil koos kaitsjaga.
Harju maakohus mõistis Kristjan Rahnu prostitutsiooni vahendamises süüdi. Pildil koos kaitsjaga. Foto: Artur Sadovski

Harju maakohtus täna prostitutsiooni vahendamises süüdi tunnistatud endine kümnevõistleja Kristjan Rahnu leidis, et ajakirjandus mõistis ta juba protsessi alguses süüdi ja see võis mõjutada ka kohtu otsust.

Pärast Harju maakohtus kohtuotsuse kuulutamist ütles Kristjan Rahnu ajakirjanikele, et pole rahul sellega, et sai kriminaalkorras karistada. Ta ei tunnistanud ennast süüdi ja tema hinnangul ei tõenda süüd ka kohtus ettemängitud kõned. «Hääle kõlamine ei ole kuritegu,» ütles ta.

«Mina ei teinud neis korterites mitte midagi, ma ei üürinud ühtegi korterit kellelegi, ei vahendanud midagi ega teinud ühtegi kuritegu,» sõnas Rahnu.

Küsimusele, kas ajakirjandus näib olevat ta juba ette süüdi mõistnud, vastas Rahnu: «Kindlasti, jah. Kindlasti. See süüdimõistmine on kestnud kaks ja pool aastat ja võimalik, et see mõjutas ka kohtuotsust.»

Ka Rahnu kaitsja Anti Aasmaa manitses, et ajakirjandus ei hakkaks kohut mõistma, sest õiguslik vaidlus jätkub.

Seda, kas vangiminekust pääsenud endine edukas kümnevõistleja saab nüüd uuesti spordile keskenduda, ei tahtnud ta täna kommenteerida. Samas ei välistanud Rahnu, et kunagi elus sporditegemise juurde naaseb.

Taavi Rim ütles ajakirjanikele, et ei ole otsusega rahul, kuid jättis täpsustamata, kas süüditunnistamise või karistusega.

Heli Kõrge ei kavatsenud esialgu kohtuotsust vaidlustada.

Harju maakohus mõistis täna Kristjan Rahnu, Taavi Rimi ja Heli Kõrge prostitutsiooni vahendamises süüdi. Rahnule ja Rimile määras kohus karistuseks tingimisi nelja ja poole aastase vangistuse viieaastase katseajaga, Heli Kõrgele kolm aastat vangistust kolmeaastase katseajaga. Igaühelt mõisteti välja ka sundraha 10 875 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles