Riigikogus loodi veteranipäeva eel veteranide toetusrühm

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinilille rinnamärgi ostmisega saab avaldada toetust kaitseväe ja Kaitseliidu veteranidele.
Sinilille rinnamärgi ostmisega saab avaldada toetust kaitseväe ja Kaitseliidu veteranidele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu seitse saadikut moodustasid veteranipäeva eel ühenduse, et toetada kaitseväe, Kaitseliidu ja relvastatud vabadusvõitluse veterane.

Toetusrühma esimeheks valiti opositsioonilise Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) juht ja eelmine kaitseminister Urmas Reinsalu. Lisaks kuuluvad rühma tema erakonnakaaslased Liisa Pakosta, Andrus Saare, Peeter Laurson, Lauri Vahtre, Kaia Iva ja Annely Akkermann ning sotsiaaldemokraat Tiit Tammsaar.

Reinsalu sõnul suurendavad riigikogus hiljuti vastu võetud seadusemuudatused toetusi vigastatud kaitseväelastele ja langenute omastele. «Edasi on oluline rakendada kaitseväe ja Kaitseliidu veteranipoliitika järgmisi samme, mis on suunatud veteranide ümber- ja täiendõppe toetamisele. Samuti on vajalik pidada meeles ja toetada mehi ja naisi, kes osalesid relvastatud vabadusvõitluses,» ütles ta IRLi teatel.

Eestis tähistatakse homme teist korda veteranipäeva, et tänada ja tunnustada sõjalistel operatsioonidel Eesti julgeolekut ja rahvusvahelist tõsiseltvõetavust tugevdanud inimesi ning nende lähedasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles