Lukašenka: mind te tankiga Kiievis ei näe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka iga-aastane pöördumine valgevenelaste  ja rahvusassamblee poole 22. aprillil.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka iga-aastane pöördumine valgevenelaste ja rahvusassamblee poole 22. aprillil. Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka on Ukraina föderatsiooniks muutmise vastu ja lubab sõita Kiievisse mitte tankiga, vaid atra vedava traktoriga.

Lukašenka kiitis Ukraina uusi juhte ja kinnitas, et Valgevene toetab ühtset Ukraina riiki. Ta rääkis, et sai omale Oleksandr Turtšõnovi kabinetist salajase kaardi.

«Ma tunnen Turtšõnovit juba vanast ajast, ta käis meie juures juba Juštšenko ajal. Tema põhjustab alati positiivseid emotsioone. Ta on korralik, aus ja religioosne inimene. Tõsi, ta on ülemäära natsionalistlik. Kuid ta on normaalne inimene, pole absoluutselt kuri, ta on Ukraina poolt,» rääkis Lukašenka pöördumises Valgevene rahva ja parlamendi poole.

Lisaks rääkis ta, et nende viimasel kohtumisel näitas ta Turtšõnovile sõjalist kaarti ja palus kommenteerida, et kas Valgevene sõjaväelased saavad õigesti aru jõudude paiknemisest Ukrainas. «See kaart ripub mul kabinetis,» hüüatas Turtšõnov väidetavalt. «Mina pole sinu kabinetis käinud,» vastas Lukašenka.

Valgevene liidri sõnul pole Ukraina poole kartusel Valgevenest ähvardava võimaliku sõjalise agressiooni osas mingit alust. «Mind te tankiga Kiievis ei näe. Mina tulen Kiievisse traktoriga adraga, et aidata ukrainlastel külvata,» rääkis ta.

Veel rääkis Lukašenka, et on Kagu-Ukrainas toimuva pärast mures. Valgevene ei taha, et Ukraina muutuks föderatsiooniks. «Meie tahame, et Ukraina oleks ühtne, terviklik, blokiväline riik,» rõhutas ta.

Lukašenka tõdes, et vendadele-venelastele tema seisukoht tõenäoliselt ei meeldi. Ta oleks oma sõnul ebaaus, kui ütleks välja seda, mida ei mõtle.

Riigipea sõnul ei pääse Ukraina koostööst Venemaa ja Valgevenega. Võimatu on koostööd mitte teha, lisas ta.
 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles