Malaisia võimude ettepanek ajas MH370 reisijate lähedased raevu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile kohtusid Pekingis MH370 pardal viibinud reisijate lähedased.
Eile kohtusid Pekingis MH370 pardal viibinud reisijate lähedased. Foto: SCANPIX

Kadunud Malaisia lennukil viibinute sugulased mõistsid hukka valitsuse ettepaneku hakata varsti pardalviibinute kohta surmatunnistusi väljastama. Mis lennuga MH370 tegelikult juhtus, on senini teadmata, kuid lennundusekspertide hinnangul kukkus see India ookeani.

«Meie, MH370-l viibinute perekonnad, usume, et kuni neil pole ammendavad tõendeid selle kohta, et lennuk kukkus alla ning ellujäänuid pole, pole võimudel õigust püüda asja lõpetada surmatunnistuste väljastamise ja altkäemaksuga,» seisis MH370 ühendatud perede avalduses.

Üleeile teatasid Malaisia võimud, et üritavad panna paika ajaraami Malaysia Airlines’i lennul viibinute surmatunnistuste väljastamiseks. Surmatunnistusi on perekondadel tarvis näiteks kindlustusmaksete kättesaamiseks, võlaküsimuste lahendamiseks ning mitmeteks muudeks juhtudeks.

Asevälisminister Hamzah Zainudin palus kohtumisel reisijate lähedastega esitada ka valitsusele palve finantsabi saamiseks.

MH370-l viibinud reisijate lähedased süüdistasid aga Malaisia võime kassi-hiire mängus nende sugulaste saatuse üle.

Boeing 777 kadus radaritelt 8. märtsil, olles teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Lennuki pardal viibis 239 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles