Maire Aunaste komöödiatuur on saalid pilgeni täis toonud

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste monoetendus «Äraaetud ja ülesmukitud» 11. aprillil Märjamaa kultuurimajas.
Maire Aunaste monoetendus «Äraaetud ja ülesmukitud» 11. aprillil Märjamaa kultuurimajas. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Maire Aunaste komööditatuur «Äraaetud, kuid ülesmukitud» on osutunud äärmiselt populaarseks ning toonud saalid üle kogu Eesti rahvast pilgeni täis.

Märtsi viimasel päeval Võrus alustanud komöödiatuur on tänaseks jõudnud lõpusirgele: kaks kolmandikku esinemistest on seljataga ning vaid kuus on veel ees.

Monoteatri juht Karl Kermes ütles Postimehele, et enamus juba tehtud 13st monoetendusest on olnud välja müüdud, samuti pole enam pileteid saada kahele allesjäänud kuuest etendusest.

Kermese sõnul peitub tuuri edukus Aunaste säravas karakteris. «Ma arvan, et Maire Aunaste kui persoon on selline tegelane, kellel on väga palju fänne. Sama palju on inimesi, kellele ta käib võib-olla mõne närvi pihta,» ütles Kermes. Ta lisas, et juba seda tuuri korraldades ütles ta sisetunne, et Maire Aunaste on niivõrd suur nimi, et tema etendusi on õige teha suurtes saalides ning võib olla kindel, et need saalid tulevad ka täis.

Suure tõenäosusega ei hakka me Maire Aunastet vorpima uut stand-up staari, kes annab pidevalt etendusi nagu näitlejad.

«Maire on väga erakordne inimene ja nähtus. Kindlasti on üks põhjus (miks on huvi nii suur olnud - toim.) ka see, et tegemist on eksperimendiga nii Maire kui ka minu jaoks panna lavale inimene, kes ei ole näitleja,» rääkis Kermes. Tema arvates on saalid täis toonud ka publiku huvi selle vastu, kas Aunaste ikka saab laval hakkama.

Kuigi tuuri piletid on läinud kui soojad saiad, kinnitas Kermes, et sellisel kujul etendust, see tähendab just konkreetse tuuri jaoks kirjutatud tekste Aunaste pärast 1. maid enam ei esita. «Suure tõenäosusega ei hakka me Maire Aunastet vorpima uut stand-up staari, kes annab pidevalt etendusi nagu näitlejad,» ütles Kermes naerdes.

Kermes lisas, et Aunaste lavaletulek on küll ühekordne, kuid kui tulevikus peaks veel häid mõtteid tulema, on Monoteater igati valmis telestaariga veel koostööd tegema.

Maire Aunaste live comedy show'd «Äraaetud, kuid ülesmukitud» saab veel näha sel ja järgmisel nädalal Kosel, Keilas, Raplas, Valgas, Paides ja Jõhvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles