Galerii: Rio de Janeiros lahvatasid tantsija surma tõttu vägivaldsed protestid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilias Rio de Janeiros lahvatasid eile vägivaldsed protestid pärast seda kui ilmnes, et politsei võis peksta noore mehe surnuks.

Copcabana lähedase slummi elanikud panid püsti põlevad barrikaadid, edastab BBC.

Kohaliku meedia andmetel toimus politsei ja Pavao-Pavaozhinho slummi elanike vahelises kokkupõrkes tulistamine, milles kaotas üks inimene elu. Lisaks sai üks 12-aastane poiss haavata.

Pealtnägijate sõnul süütasid mässajad autosid, ründasid politseijaoskonda ning kuulda oli tulistamist.

Meedia edastas, et protesti põhjuseks 26-aastase kohaliku mehe Douglas Rafael da Silva tapmine politsei poolt. Ta oli professionaalne tantsija.

Mehe pere leidis da Silva surnukeha talle kuuluvast tantsukoolist. Pereliikmed süüdistasid selles politseinikke, kes kahtlustasid tantsijat olevat kohaliku narkogrupeeringu liige.

Rio de Janeiro politseiallikate sõnul uuritakse selle mehe surmajuhtumit. 

«Raporti andmetel on da Silva kehal vigastused, mis viitavad kukkumistele,» edastas politseiallikas.

Inimõigusorganisatsiooni Amnesty International statistika järgi  hukub Brasiilias aastas politseivägivalla tõttu umbes 2000 inimest.

Pavao-Pavaozinho slumm on üks mitmest Rio de Janeiro favelast, mis on haaratud niinimetatud rahuprogrammi. Linnavõimud püüavad enne jalgpalli MMi puhastada eeslinnad ja slummid relvastatud narkogängidest.

Seni on mitmed  Rio de Janeiro paigad ikka veel narkogängide kontrolli all.

Jalgpalli MM toimub Brasiilias 12. juunist – 13. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles