Haapsalu noormees: politseinikud peksid nuiaga ja põhjustasid peapõrutuse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei väidetava ülemäärase jõu kasutamise tõttu peapõrutuse, verevalumeid ja kriimustusi saanud Haapsalu noormees kinnitab, et politsei läks üle piiri ning on tekitanud talle füüsilise ja vaimse trauma, kirjutab portaal Läänlane.

Politsei ja prokuratuuri väitel tungis 17. aprillil Haapsalu Kastani tänava kandis garaažide juures politseinikele kallale agressiivne noormees ja tekitas ametikohuseid täitnud korrakaitsjaile vigastusi. Noormees lükkab süüdistused ümber ja lubab esitada politsei vastu kaebuse, sest pole enda sõnul politseinikele vigastusi tekitanud ja politseinikel polnud õigust tema kallal vägivalda kasutada. 

Noormees sai rüseluse käigus peapõrutuse, sinise silma, kriimustas nägu ning tal on kumminuiahoopidest verevalumid kaela- ja seljapiirkonnas. Pärast juhtunut veetis ta päeva haiglas.

Politsei näeb juhtunut teisiti

Politsei teatal tungiti 17. aprillil kella 22.50 ja 23 vahel Haapsalus kallale ametikohustusi täitvale 30-aastasele politseiametnikule ja 40-aastasele abipolitseinikule.

Lääne ringkonna-prokuratuuri pressinõuniku Annely Ermi sõnul tegelesid politseinikud avaliku korra kaitsmisega. «Nad läksid kontrollima alkoholijoobe tunnustega noori, kes olid Kastani tänaval garaažide juures,» ütles Erm Läänlasele. «Üks pisut agressiivne noormees osutas vastupanu, ei allunud korraldustele. Rüseluse käigus said politseinikud pisut viga.»

18-aastase Silveri (nimi kokkuleppel noormehega muudetud – toim.) sõnul oli ta 17. aprilli õhtul koos kolme noormehe ja kahe neiuga garaažis, kui kohale saabusid politseinikud. «Mina olin väljas, teised olid sel hetkel garaažis,» lausus ta. «Istusime lihtsalt oma garaažis, rääkisime juttu, ei seganud kedagi.»

Silveri sõnul tahtsid politseinikud garaaži siseneda, kuid tema küsis neilt seepeale orderit. Samuti soovis Silver näha korravalvurite töötõendeid, kuid neid talle ei näidatud. 

Löödi kumminuiaga

Noormehe sõnul väänati ta käed selja taha ning kuna tal oli valus, siis püüdis ta haardest vabaneda. «Valus oli, tahtsin lihtsalt rääkida ja agressiivne ma polnud. Küsisin uksel, et kas neil on luba ja põhjust garaaži tulla, aga mind lükati lihtsalt eest ära. Said garaaži sisse ja siis nad väänasid mu vastu ust. Kui midagi rääkima hakkasin, nii löödi,» lausus Silver. 

Noormees ütles, et talle löödi kumminuiaga vastu kaela ja selga, millest tekkisid verevalumid. Vastu maad surumisest on ta nägu kriimustatud ja silmaalune paistes. Kõige tõsisem vigastus oli peapõrutus. Vigastused fikseeris ta Läänemaa haiglas ning nende kohta on tõend.

Pikemalt loe juhtunust Läänlasest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles