Austraalia lubab jätkata kadunud Malaisia lennuki otsinguid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koordinatsioonikeskuse kaart Malaisia lennuki otsingutest India ookeanis.
Koordinatsioonikeskuse kaart Malaisia lennuki otsingutest India ookeanis. Foto: SCANPIX

Austraalia lubas kolmapäeval jätkata kadunud Malaisia reisilennuki otsinguid sellest hoolimata, et vrakist ei ole juba ligi seitse nädalat ühtki märki leitud ning halva ilma tõttu ei saa lennukid otsingul osaleda, süvaveeliikur aga hakkab tööd lõpetama.

Austraalia peaminister Tony Abbott möönis, et otsingustrateegiat võidakse muuta, kui USA mereväe merepõhjaskaneering ei näita jälgi 8. märtsil kadunuks jäänud lennukist.

Malaisia riikliku lennufirma Malaysia Airlines Boeing 777 kadus radariekraanidelt 8. märtsi varahommikul veidi pärast starti. Kuala Lumpurist Pekingisse teel olnud lennuki pardal oli 239 inimest.

Lennuki otsingud on kandunud India ookeani lõunaossa, kuid pole seni mingeid tulemusi andnud.

«Austraalia ei puhka enne, kui oleme teinud kõik endast oleneva selle mõistatuse lahendamiseks,» ütles Abbott.

Viimastel nädalatel on otsinguid tehtud mehitamata miniallveelaevaga Bluefin 21, mis saadeti ookeanisügavustesse merepõhja läbi kammima pärast seda, kui Hiina teatas 4. aprill pulseerivast signaalist, mille sagedus vastas kadunud lennuki musta kasti signaali sagedusele. Nüüdseks on mustade kastide akud aga tühjaks saanud.

Süvaveeliikur on kaardistanud 80 protsenti uuritavast piirkonnast Austraaliast läänes, kuid ühtki märki lennukikerest seni ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles