Vedomosti: Vene siseministeeriumil pole Krimmi politsei jaoks raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuvid Vene mereväelaste peade kohal Sevastopolis.
Tuvid Vene mereväelaste peade kohal Sevastopolis. Foto: SCANPIX

Vene siseministeeriumil pole Krimmi politseiüksuse moodustamiseks raha, rääkis riigiduuma julgeolekukomisjoni aseesimees Aleksandr Hinštein ajalehele Vedomosti.

Jutt käib puuduolevatest miljarditest rubladest. Korrakaitseorganisatsiooni moodustamiseks vaja minevat summat ega ka puuduvat rahasummat ei saa avaldada, kuna need on kirjas riikliku programmi kinnises osas.

Krimmi poolsaarel Sevastopolis peab paiknema 15 000 politseinikku ja 3600 sisevägede sõdurit, selgus siseministri asetäitja Arkadi Gostevi 22. aprillil tehtud ettekandest.

President Vladimir Putini koraödusel leiti raha 3000 politseiniku tarbeks, kuid ülejäänud summa tuleb Hinšteini sõnul alles leida.

Siseministeeriumi keskaparaadis töötava Vedomosti allika sõnul ei ületa politseinike arv Krimmis praegu 12 000. Seda kavatsetakse aga suurendada mitme tuhande võrra ja tõsta palju ligi kaks korda, mis tähendab kuni kümne miljardi rubla suurust lisaraha aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles