Vene Erakonna juht: paarile Ansip-Savisaar on alternatiive

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stanislav Tšerepanov.
Stanislav Tšerepanov. Foto: Mihkel Maripuu

Vene Erakond Eestis (VEE) juhi Stanislav Tšerepanovi arvates sõltub väikeste erakondade edu riigikogu valimistel tuleva aasta märtsis sellest, kas nad oskavad valijat veenda, et paarile Ansip-Savisaar on alternatiiv.

Tšerepanov kinnitas venekeelsele Postimees.ee'le, et partei konsulteerib pidevalt erinevate poliitiliste jõududega eesmärgiga jõud ühendada. Koostöö eduka näitena tõi ta sügisesed kohalike omavalitsuste valimised, kus VEE ja Ühinenud Rahvapartei jõudsid kokkuleppele ja osalesid ühise nimekirjaga.

«Meil on mitmeaastase koostöö kogemus. Me ei välista mingeid liite nii kaua, kui need esindavad meie valijate huve. Kuid iga erakonna prioriteet on jätta endale valik minna valimistele oma lipu all,» arvas VEE liider.

Tšerepanovi sõnul ei lõpe valimiseelne kampaania tema erakonna puhul kunagi, kuid aktiivsem faas kevadiste riigikogu valimiste nimel algab septembris. «Suvel on inimestel muud mured, tuleb inimestele poliitikast puhkust anda,» rääkis ta.

Tšerepanov kinnitas, et erakonna valimiseelne platvorm ei sisalda suuri muutusi varasemate valimistega võrreldes.

«Meie valimiseelsed loosungid, mis on kestnud viimased 10 aastat, on muutunud ainult aktuaalsemaks.» Ta tõi näiteks nii majanduskriisi kui ka ühiskonna seisukohad 2007. aasta aprillisündmuste järel.

Erakonna konkreetsed plaanid kevadisteks valimisteks formuleeritakse augustis. Siis tähistab Vene erakond oma 90. sünnipäeva ning korraldab juubelikonverentsi. Seal vaadeldakse paralleele sõjaeelse Eesti ja taasisesvunud Eesti olukordade vahel.

«Arutame valimisprogrammi, paneme paika teesid. See konverents alustab meie aktiivset valimisvõitlust,» rääkis Tšerepanov.

Vastates küsimusele, mida peab erakond tegema, et 5-protsendine valimiskünnis ületada, rääkis erakonnajuht rahalisest ebavõrdsusest parlamendierakondade ja väikeparteide vahel.

«Ma ei saa öelda, et me teeksime midagi valimiseelses agitatsioonis valesti. Asi on selles, et suured erakonnad, millel on rahalisi ja administratiivseid vahendeid, omavad võimalusi tekitada ja kinnitada arusaama, et väikeparteide poolt hääletamine on mõttetu. Peale selle, valijat püütakse veenda, et tal on vaid üks alternatiiv – Savisaar või Ansip. Meil on raske oma ideed valijateni viia finantsbarjääri tõttu,» ütles Tšerepanov.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles