Eesti sõdurid Afganistanis tähistasid veteranipäeva heeringa ja köieveoga

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti sõdurid tähistasid veteranipäeva Eesti Afganistani kongingendi teabeohvitseri major Hannes Võrno sõnul köieveo ja Eestist saadetud piduroogadega: heeringas, must leib ja alkoholivaba õlu.

Kaitseväelastele saatis Eestist kingitusi kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras, kellega mehed video vahendusel hommikul kohtusid.

Terras andis sõduritele muuhulgas Eesti olukorrast ülevaate. «See on õnneks meid praegu siin kõik rahustanud. Me saame aru, et Eesti riik on kaitstud,» ütles Võrno.

Eesti sõdurid katsusid ka jõudu sangpommi tõstmises ja köieveos.

Õhtu lõppeb Võrno sõnul peolauaga. «Meil on siin Eesti alkoholivaba õlu, heeringat ja musta leiba. Teeme grillipeo.»

Võrno palub ka, et Postimees saadaks kõikide meeste poolt kodustele tervitused edasi. «Öelge, et kõik on terved ja vinks-vonks.»

Praegu teenib Afganistanis umbes 160 meest. Jalaväe kompanii tuleb aga mai alguses koju tagasi ja Eestist ei jää Afganistani enam sõdivat üksust.

«Vaatame kalendrisse ja loeme rõõmuga päevi,» ütles Võrno.

Veteranipäeval mälestasid kaitseväelased ka Afganistanis hukkunud ja haavata saanud mehi.

Afganistanis on elu kaotanud üheksa eestlast. Lahingutes on Afganistanis ja Iraagis vigastada saanud kokku ligi 130 inimest. Neist 34 raskelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles