Lavrov: Ukraina kriisi taga on USA

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov (vasakul) ja USA välisminister John Kerry märtsis Londonis.
Vene välisminister Sergei Lavrov (vasakul) ja USA välisminister John Kerry märtsis Londonis. Foto: SCANPIX

Kiievi eest langetavad otsuseid Ühendriigid, ütles Venemaa välisminister Sergei Lavrov.

Usutluses telekanalile Russia Today juhtis Lavrov tähelepanu sellele, et Ukraina teatas terroritõrjeoperatsiooni taasalustamisest eile, kui Kiievit külastas USA asepresident Joe Biden.

«Meil pole mingit põhjust mitte uskuda, et ameeriklased juhivad showd otsesel viisil,» ütles Lavrov.

Ka kordas Vene välisminister oma varasemat seisukohta, et Kiiev ei täida möödunud nädala neljapäeval sõlmitud Genfi kokkulepet, mis näeb ette kriisi de-eskaleerimist. «Midagi, milles lepiti Genfis kokku ja mida Kiievi võimud pidid läbi viima, pole nende poolt täidetud,» ütles Lavrov.

Samas intervjuus ütles Lavrov, et kui rünnatakse Venemaa huvisid, siis Veemaa peab vastama. «Kui meid rünnatakse, vastame kindlasti. Kui meie huvisid, meie seaduslikke huvisid, venelaste huvisid otseselt rünnatakse, nagu nad tegid näiteks Lõuna-Osseetias, ei näe ma muud võimalust, kui sellele vastata vastavalt rahvusvahelisele õigusele,» ütles Lavrov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles