Riigiduuma arutab talveajale naasmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seinakell
Seinakell Foto: Ove Maidla

Vene riigiduumas on täna esimesel lugemisel nö talveajale naasmist puudutav seaduseelnõu, vastav initsiatiiv jõudis parlamenti jaanuaris.

Projekti autoriteks on erinevatesse fraktsioonidesse kuuluvad poliitikud. Seal on kirjas, et Moskva aeg on nn baasajaks kohaliku aja arvutamisel kindlas ajavööndis. Kokku peaks Vene Föderatsioonis olema kümme ajavööndit.

Näiteks kolmandasse ajavööndi, mis on Moskva aeg + üks tund, kuuluvad Orenburgi oblast, Permi krai, Baškortostani ja Komi vabariigid.

Neljasse avavööndi, mis on Moskva aeg + kaks tundi, sisaldab Tšeljabinski, Tjumeni, Sverdlovski, Omski ja Kurgani oblastid ning Handi-Mansi Jugra autonoomne ringkond ja Jamali Neenetsi
autonoomne ringkond.

Kuna ajavööndite osas tekkis laialdane diskussioon, siis otsustati, et teisel lugemisel lisatakse sinna punkt, mis võimaldab kohalikul omavalitsusel kehtestada regioonis oma aeg.

Venemaa loobus talveajale üleminekust 2011. aastal tollase riigipea Dmitri Medvedevi initsiatiivil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles