Kelam kutsub kõiki europarlamendi saadikuid Putini-vastast algatust toetama

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunne Kelam.
Tunne Kelam. Foto: Liis Treimann

Euroopa Parlamendi saadik Tunne Kelam pöördus täna oma algatuse «Stop Putin's Corruption» tutvustamiseks kõikide europarlamendi saadikute poole ning tegi üleskutse algatust toetada.

«See, mis toimub Ukrainas ja see, kuidas Putini režiim on tegelikult aastaid korruptsiooni Euroopasse eksportinud, ei ole ainult Eesti ega Balti riikide mure, kuigi meil tunnetatakse seda kindlasti selgemalt, kui turvalises Lääne-Euroopas,» selgitas Kelam, miks otsustas pöörduda oma algatusega kõikide liikmesriikide saadikute poole.

Kelami hinnangul näitab Venemaa jätkuv agressioon Ukrainas selgelt, et senised sanktsioonid ei ole mõju avaldanud ning avaldas ka lootust, et viimastel päevadel USA administratsiooni esindajate poolt välja öeldud mõte kehtestada täiendavad sanktsioonid tehakse lähiajal teoks.

Tänaseks on Kelami algatusega ühinenud ka Läti eelmine peaminister Valdis Dombrovskis ning Leedu endine välisminister ja praegune europarlamendi saadik Algirdas Saudargas.

Eelmisel nädalal tutvustas Tunne Kelam Tallinnas oma algatust, millega sundida kogu Euroopa julgeolekut ja majandust ohustavat Putini korruptiivset režiimi oma senist käitumist muutma. Muuhulgas paneb Kelam ette Venemaa blokeerimist rahvusvahelisest finantstehingute süsteemist ning infotehnoloogiliste sanktsioonide kehtestamist. Plaaniga saab tutvuda ja sellele toetust avaldada algatuse veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles