Ukraina presidendiralli esikolmik: Porošenko, Tõmošenko ja Tigipko

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Batkivštšina liider Julia Tõmošenko.
Batkivštšina liider Julia Tõmošenko. Foto: SCANPIX

Värske sotsioloogilise küsitluse järgi kogub Petro Porošenko 25. mail toimuvatel Ukraina presidendivalimistel 48,4-protsendise toetuse.

Batkivštšina liide Julia Tõmošenko koguks 14 protsenti poolthäältest ja Serhi Tigipko 7,4 protsenti, vahendas Korrespondent.net.

Esikolmikule järgnevad Mihhail Dobkin (Regioonide Partei, 6 protsenti), esikommunist Pjotr Simonenko (5,6 protsenti), endine siseminister Anatoli Gritsenko (Kodaniku Positsioon, 5 protsenti), radikaalide juht Oleg Ljaško 4,6 protsenti.

Arst ja euromaidani aktivist Olga Bogomolets koguks 3,6 protsenti, Svoboda liider Oleh Tjagnõbok 2,1 protsenti ja regioonide Partei liige Oleh Tsarev 1,1 protsenti.

Paremsektori liider Dmõtro Jaroš koguks 0,9 protsenti ja endine sotsiaalpoliitikaminister Natalja Korolevskaja 0,2 protsenti.

Kokku kandideerib riigipeaks 23 inimest, kellest kolm on naised.

Küsitluse viisid 9.-16. aprillil läbi Sotsiaal- ja turu-uuringute keskus (SOTSIS), Kiievi rahvusvaheline sotsioloogiainstituut, grupp Reiting ja Razumkova Keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles