Vene sõjaväekoor ülistas Krimmi hõivanud sõdureid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid Simferopoli lähedal.
Vene sõdurid Simferopoli lähedal. Foto: SCANPIX

Ka rahvusvaheliselt tuntud Punaarmee koor avaldas loo, milles ülistab Krimmi annekteerimisele kaasa aidanud Vene sõdureid.

Aleksandrovi ansambli loo pealkirjaks on  «Viisakad inimesed», millega Venemaal viidatakse eraldusmärkideta vormirõivastes relvastatud Vene sõduritele, kes võtsid Krimmis oma kontrolli alla sõjalised ja muud objektid. Mujal maailmas kasutatakse nende tähistamiseks aga mõistet «rohelised mehikesed».

«Viisakad inimesed kaitsevad isamaa hiiglust ja au,» lauldakse refräänis, andes seeläbi mõista, et Krimmis viibisid Vene sõdurid, mitte oma sõjaväevormid poest ostnud Krimmi omakaitseväelased, nagu Moskva pikalt väitis.

17. aprillil tunnistas aga ka Vene president Vladimir Putin, et  Vene sõdurid olid Krimmis Moskvaga ühinemise referendumi eel ja ajal. «Nad tegutsesid korrektselt, kuid otsustavalt ja professionaalselt,» ütles Vene president. «Me pidime kaitsma inimesi võimaliku relvade kasutamise eest,» ütles Putin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles