Rõivas: Raasiku ülesõit peab saama tõkkepuu esimesel võimalusel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raasiku raudteeülesõidul juhtus traagiline õnnetus eelmisel kolmapäeval.
Raasiku raudteeülesõidul juhtus traagiline õnnetus eelmisel kolmapäeval. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peaminister Taavi Rõivas ütles täna riigikogu infotunnis Harjumaal Raasikul juhtunud traagilisest rongiõnnetusest rääkides, et konkreetne ülesõidukoht peab saama tõkkepuu esimesel võimalusel.

Rõivas nimetas eelmisel kolmapäeval juhtunud õnnetust äärmiselt kahetsusväärseks ning meenutas, et ülesõidule plaaniti rajada tõkkepuu suve teisel poolel. Seda, kas tõkkepuu oleks saanud õnnetuse ära hoida, on tema sõnul siiski vara öelda, sest uurimine alles käib.

Rõivase sõnul saab õnnetusest teha järelduse, et konkreetsele ülesõidukohale peab jõudma tõkkepuu esimesel võimalusel. «Ma usun, et see on tehtav jaanipäevaks, nii on Eesti Raudtee mulle kinnitanud,» märkis Rõivas ning lisas, et tõkkepuu peaksid suve jooksul saama ka teised samasugused ülesõidukohad Tallinna–Tapa raudteel. «Kas tõkkepuu kõik õnnetused ära hoiab, väga raske öelda, aga turvalisemaks teeb ta kindlasti.»

Harjumaal Raasiku raudteeülesõidul juhtus raske õnnetus eelmise kolmapäeva pärastlõunal, kui veok sõitis küljelt sisse reisirongile. Õnnetuses hukkus kaks ja 12 inimest sai vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles