Riigikogu avatud uste päeval käis 3500 inimest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigikogu 95. sünnipäeva puhul toimunud avatud uste päeval osales eile ligi 3500 inimest, kelle seas oli külastajaid ka mitmest välisriigist.

Toompea lossi ekskursioonidel osales üle 800 ning Pika Hermanni tornis käis umbes 700 külalist, teatas riigikogu pressiesindaja. Külaliste seas oli inimesi ka Hollandist, Saksamaalt, Hispaaniast, Soomest, Lätist, Leedust, Venemaalt, Rootsist, Austraaliast, USAst, Suurbritanniast ja Keeniast.

Traditsioonilise avatud uste päeva üritused algasid eile pärastlõunal politsei- ja piirivalveorkestri puhkpillikvinteti tervitusega. Seejärel said soovijad vaadata noorte koolifilmi konkursi parimaid töid ning kaasa elada ajalooteemalisele mälumängule, kus võistlesid viie kooli, riigikogu liikmete ja riigikogu kantselei võistkonnad.

Istungisaalis toimus avalik kõnekoosolek Eesti parlamentarismi 95 aastast ning Toompea lossi kohvikus said huvilised vestelda riigikogu liikmetega. Samuti oli võimalik kuulata noortebände ning Tõnis Mägi ja Estraadiraadio kontserti.

Avatud uste päevaga tähistas parlament 95 aasta möödumist Asutava Kogu esimesest istungist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles