Türgi politsei vahistas lastepäeval osalenud lapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ankara lapsed Kemal Atatürgi mauseleumi juures pidu pidamas.
Ankara lapsed Kemal Atatürgi mauseleumi juures pidu pidamas. Foto: SCANPIX

Täna lastepäeva tähistavas Türgis vahistati ka kolm pidustustel osalenud last. Kinni peeti kolm Istanbulis Haliçi piirkonnas tähtpäevaüritusel osalenut, kes tulid välja loosungiga «Berkin Elvan on surematu.» mulluse Gezi pargi meeleavalduse ajal kogemata politseinikele ette jäänud ja korrakaitsjailt talle elu maksnud vigastusi saanud noormehe mälestuseks.


Kui Gezi meeleavalduste julma mahasurumise tõttu avalikkuse kriitika alla sattunud Istanbuli kuberner Hüseyin Avni Mutlu täna Feshanes lastepäeva pidustustel rahva ette astus, rullis kaks tema noort kuulajat lahti plakati kirjaga «Berkin Elvan on surematu.». Politsei pidas kinni nii nemad kui veel ühe kuberneri sõnavõtu ajal sarnaseid loosungeid skandeerinud lapse.

Erariides politseinikud ründasid ka ajakirjanikke, kes üritasid intsidenti filmida.

15-aastane Elvan suri 11. märtsil pärast 269 koomas veedetud päeva. Surmavalt viga sai ta mullu juunis teel leiba ostma, kui politsei gaasikanister teda vastu pead tabas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles