Rootslased päästsid sakslase hai hambust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kolmest puhkusel rootslasest said kangelased eile USAs Floridas, kui nad päästsid verisest veest 42-aastase hairünnaku ohvriks langenud saksa turisti.


Hai lõi hambad supleva sakslase kintsu Shepard Parkis Cocoa rannal. Rootslastel õnnestus ta kala juurest eemale tirida.

«See oli kohutavalt hirmutav ja juhtus vaid mõne meetri kohasel kohast, kus ma seisin,» kirjeldas 21-aastane Oscar Mofjell. Samas olid ka tema vend Victor ja sõber Henrik Nyström. Sakslasele appi tõtanud trio sõnul oli haiohver kaotanud juba nii palju verd, et ei suutnud enam suhelda.

«Ma ütlesin: «Kui sa veel liigud, veritsed sa surnuks.», » meenutas Mofjell. «Tal olid jala ülaosas suured haavad – kõik kohad olid verd täis, ma käsisin tal seista kohas, kus ta oli, kuni ma kutsun vetelpäästja.»

Sakslane toimetati haiglasse. Rootslased, kes plaanisid Floridas veel mõned päevad surfipuhkust pidada, kaaluvad nüüd plaani muutmist. «See mees oleks väga kergesti võinud saada hammustada kaelast. Me sõna otseses mõttes värisesime mitu tundi hiljem,» tunnistas Victor Mofjell ajalehele Aftonbladet. «Mõelge – see võinuks olla üks meie seast.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles