Kohus saatis oma vastsündinud lapse tapnud ema vangi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tartu maakohus saatis oma vastsündinud lapse mullu suvel tapnud ema pooleks aastaks vangi, mõistes talle kokkuleppemenetluses kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vanglakaristuse, millest tal tuleb reaalselt ära kanda kuus kuud.

Karistuse ülejäänud osa mõistis kohus 26-aastasele naisele tingimisi ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele, samuti peab naine menetluskulude katteks tasuma 1500 eurot, kirjutab ERR Uudised.

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kriminaalasja kohtusse üldmenetluses, kuid seadus võimaldab selle kuriteo lahendamist ka kokkuleppemenetluses ning enne kohtuistungi algust toimusid karistusleppe osas läbirääkimised süüdistatava, tema kaitsja ja prokuröri vahel ja kuna süüdistatav ei olnud varem karistatud ning ta tunnistas end täielikult süüdi, siis oli prokurör nõus naisele šokivangistuse kohaldamisega.

Kuigi naine on süüdiv, on tal ekspertiisiga kindlaks tehtud teatud psüühilised probleemid, lisaks on tal keeruline isiklik ja perekondlik olukord.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt sai politsei mullu 18. juulil teate, et Tartu ülikooli kliinikumi naistekliinikusse toimetati 26-aastane naisterahvas, kes väitis, et sünnitas kodus lapse surnuna, kuid juhtumi asjaolude selgitamiseks alustatud kriminaaluurimise käigus kogutud tõendid viitasid lapse vägivaldsele surmale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles