Leedu kaitseväe juhataja: USA sõdurite saabumine on loomulik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindralleitnant Arvydas Pocius (paremal).
Kindralleitnant Arvydas Pocius (paremal). Foto: SCANPIX

Leedu kaitsejõudude juhataja Arvydas Pocius nimetas USA sõdurite saatmist Leetu praegust julgeolekuolukorda arvestades loomulikuks reaktsiooniks.

«Liitlased näitavad, et nad on valmis oma sõna pidama ja NATO lepingu artikkel 5 on jätkuvalt selle leppe võtmepunkt,» ütles Pocius kaitseministeeriumi avalduses. «Me järgime alliansi liikmete peamist põhimõtet –  kõik ühe ja üks kõigi eest,» lisas Pocius, kes juhtis tähelepanu ka sellele, et viimastel ajal on tugevdatud ka õhuturvet ja kohalolekut Läänemerel.

«Seetõttu on maavägede lisaks saatmine alliansi loomulik reaktsioon NATO riikide territooriumil valitsevale julgeolekuolukorrale,» lisas Pocius avalduses.

USA saadab lisaks Leedule õhudessantkompanii ka Eestisse, Lätisse ja Poolasse. USA kaitseministeeriumi esindaja kontradmiral John Kirby sõnul hakkavad üksused roteeruma ning selline kohalolek jääb nendesse riikidesse praeguste plaanide kohaselt vähemalt aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles