USA ülikoolid keelasid lõpuaktustel selfie´de tegemise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ülikoolid keelasid lõpuaktustel selfie´de tegemise
USA ülikoolid keelasid lõpuaktustel selfie´de tegemise Foto: SCANPIX

USAs keelas suur osa ülikoole üliõpilastel lõpuaktustel selfie`de tegemise.

Näiteks Lõuna-Florida ülikool teatas, et eelkõige on selfie`d keelatud diplomite kätteandmise ja kätlemise ajal, edastab mtv3.fi.

Enne ja pärast seda tseremooniat siiski tohib enesepilte teha.  Lisaks selfie`de tegemise keelamisele keelati selles ülikoolis lõpupeol ka teatud tantsu- ja marsisammud, mida peetakse solvavaks ja rassistlikuks.

«Meie eesmärgiks ei ole kellegi tuju ja rõõmu rikkuda. Ülikooli lõpetamine on tõsine akadeemiline tseremoonia, mitte ööklubipidu,» lausus selle ülikooli dekaan Michael Freeman.

Freemani sõnul veel mõni aeg tagasi ei olnud selfie`d probleemiks, kuid nüüd on.

«Märkasime, et mobiiltelefone ja kaameraid otsivad üliõpilased hakaksid ürituste kulgu segama. See näitab teiste mitte austamist ja on isekas,» lisas Freeman.

Ülikooli sõnul võib selfie keelu eiramine tuua kaasa selle, et ülikooli ei loeta lõpetatuks ning diplom tühistatakse.

Üliõpilased on selfie keelu vastu protesti avaldanud.

«Niikaua kui see ei sega otseselt tseremooniat, ei peaks seda ära keelama. Olen valmis isegi maksma, et lõputseremoonial selfie´t võimaldataks,» lausus nüüd ülikooli lõpetav Kandyl Montgomery.

Möödunud nädalal teatasid veel mitmed USA ülikoolid, et selfie`de tegemised lõpuaktustel keelatakse, kuna need venitavad tsremooniad liiga pikaks.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles