Politsei soovitab aeguvaid dokumente varakult vahetama tulla

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Politsei soovitab läheneva suvevaheaja ja puhkusteperioodi eel aegsasti üle vaadata enese ja laste dokumendid ning need siis tähtaja lõppedes lähimas teeninduses välja vahetada.

Lõuna prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo juhataja Sirje Orgel soovitab läheneva puhkuseperioodil eel kõigil oma dokumenditähtajad üle kontrollida ja neil, kel järgneva kuue kuu jooksul hakkab dokumendi kehtivusaeg lõppema, tulla lähimasse teenindusse ja tellida endale uus dokument. Samuti tuleks enne koolivaheaega üle vaadata laste isikut tõendavate dokumentide kehtivusajad.

«Selleks, et vältida kuumadel kevadpäevadel teeninduse järjekorras seismist, soovitame oma klientidel kasutada võimalust ID-kaardi taotlemiseks posti teel. Biomeetriliste andmetega passi taotlemiseks tuleb siiski ise teenindusse pöörduda, kuna passi kantakse dokumendi kasutaja sõrmejäljed. Dokumendi saab kätte teenindusest,» lisas Orgel.

Suurimad kliendivood on enamasti tihedamalt asustatud keskustes, seega tuletab Sirje Orgel headele klientidele meelde, et isikut tõendavaid dokumente võib taotleda mistahes teeninduses, selleks ei pea tingimata olema kodukohajärgne teenindus, kusjuures väiksemates teenindustes on enamasti lühemad ootejärjekorrad.

Dokumenditaotlejal tuleb teeninduses esmalt fotoboksis foto teha ja alles seejärel pöörduda teenindaja poole. Samas võib dokumenditaotlejal aga kaasas olla ka fotograafi juures tehtud dokumendinõuetele vastav foto, kuid see ei tohiks olla vanem kui 6 kuud. Et teeninduses kohapeal kuluvat aega veelgi lühendada, on soovituslik enne teenindusse tulekut riigilõiv internetipangas tasuda.

Selleks, et klient saaks oma  aega  säästa, on käivitunud broneerimissüsteem, mis võimaldab klientidel politsei- ja piirivalveameti kodulehel hõivata endale sobilik aeg teeninduse külastamiseks. See aitab vältida järjekorras seismist, kui need peaksid mõnes teeninduses siiski tekkima.

Dokumentide taotlemise kohta saab lisainfot leheküljelt www.politsei.eevõi argipäeviti telefonilt 612 3000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles