Reinfeldt: puudustega EL on parem eemaletõukavast natsionalismist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt (vasakul) ja Leedu president Dalia Grybauskaite.
Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt (vasakul) ja Leedu president Dalia Grybauskaite. Foto: SCANPIX


Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt kutsus eile tudengeid Euroopa Parlamendi valimistel hääletama kinnitades, et puudustega Euroopa Liit parem eemaletõukavast natsionalismist.
 

Euroopa Liit ei ole täiuslik, kuid see on tunduvalt parem alternatiividest, sõnas valitsusjuht Rootsi portaali The Local teatel Luleå Tehnikaülikoolis tudengitele. Ta kinnitas, et tema erakond soosib mitmekesisust ja Euroopa koostöö on loonud võimaluse vabaks liikumiseks ja vundamendi maailmale, kus esmatähtsal kohal on inimõigused.

«Eemalduge ajast ja arust eemaletõukavast mõttest, et mis väljapaistvad erinevused on ohtlikud,» sõnas peaminister ja manitses tudengeid väärtustama sallivust ja lugupidamist.

Reinfeldti sõnul üritavad eelseisvatel valimistel europarlamenti pääseda mitu agressiivset natsionalistlikku erakonda ja soovitas tudengitel toetada neid, kes väärtustavad Euroopa Liitu ja selle alustalasid.

Europarlamendi valimised peetakse ajavahemikul 22.-25. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles