Uppunud Lõuna-Korea laeva mehhaanik: tehnilisi probleeme polnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekonnaliikmed ootavad teateid kadunud lähedastest.
Perekonnaliikmed ootavad teateid kadunud lähedastest. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal uppunud Lõuna-Korea laeva peamehhaanik rääkis täna, et tema teada ei olnud laeval enne õnnetust ühtegi probleemi ei mootori ega ballastiga.
 

«Ma ei näinud ühtegi märki. Probleeme ei olnud,» kinnitas ta. Levinud on kuuldused, et laeval ei olnud piisavalt ballasti, et tasakaalustada selle lasti kaalu.

Laev läks ümber pärast järsku pööret, mistõttu mõned eksperdid arvavad, et osa lastist võis paigast liikuda ja põhjustada laeva nii sügavale kreeni vajumise, et püsti see enam ei tõusnud.

6,825 tonnine Sewol, mille pardal oli ümber mineku hetkel 476 inimest, nende seas 29 meeskonnaliiget. Suuremal osal meeskonnast õnnestus laevalt põgeneda ja nad on saanud avaliku hukkamõistu osaliseks, sest jätsid laevale sajad reisijad, kellest suurem osa olid lõbureisil kooliõpilased.

Praeguseks on merest välja toodud 169 surnukeha, ent 133 inimest on siiani kadunud ja sukeldumismeeskonnad jätkavad oma sünget tööd.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles