Anders Tsahkna jäi võltsimises süüdi ka riigikohtus

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Tsahkna
Andres Tsahkna Foto: Peeter Langovits

Riigikohus jättis tänase otsusega rahuldamata sotsiaalministri reformierakondlasest eksnõuniku Anders Tsahkna kassatsioonkaebuse ja jättis jõusse otsuse tunnistada ta süüdi võltsimises.

Harju maakohus mõistis mullu jaanuari keskel Tsahkna õigeks mõjuvõimuga kauplemises, kuna tulenevalt riigikohtu lahendist loobus prokuratuur sellest süüdistusest. Ühtlasi mõistis kohus Tsahkna õigeks pistise võtmises, kuid ta jäi süüdi dokumentide võltsimises ja nende kasutamises. Selle eest määras kohus Tsahknale neljakuulise tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Juriidilise isikuna kohtu all oleva Balti Radiodiagnostika OÜ mõistis kohus süüdi dokumentide võltsimist puudutavates episoodides ning määras firmale rahalise karistuse 5000 euro ulatuses.

Harju maakohtu otsuse jättis mullu oktoobris jõusse ka Tallinna ringkonnakohus.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi kasutas Anders Tsahkna sotsiaalministri nõuniku ametikohal töötades korduvalt ebaseaduslikult ära oma ametikohast tulenevat mõjuvõimu ning mõjutas erinevaid sotsiaalministeeriumi ametnikke ning koostööpartnereid tegema tema enda või tema sugulaste ja tuttavate jaoks soodsaid otsuseid ning tehinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles