Lavrov: lääneriigid mustasid Venemaad juba enne Ukraina kriisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif (vasakul) ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov.
Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif (vasakul) ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Venemaa välisminister Sergei Lavrov süüdistas täna Ameerika Ühendriike ja Euroopa Liitu Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtši kukutamiseni viinud rahutuste korraldamises ja Venemaa maine mustamises.
 

«Nimetagem seda õige nimega, Ühendriigid ja EL püüdsid lavastada Ukrainas veel üht «värvilist revolutsiooni,» sõnas Lavrov Interfaxi teatel.

Moskva ülikoolis peetud otsekoheste väljaütlemiste kõnes kinnitas Lavrov, et lääs püüdis kasutada Ukraina kriisis Venemaa nõrgendamiseks.

«Väga vähesed kahtlevad selles, et me ei räägi üksnes Ukraina saatusest,» sõnas Lavrov. «Nad püüavad kasutada Ukrainat etturina geopoliitilises mängus.»

«Meie lääne partnerid ja eelkõige USA üritasid käituda Külmas sõjas kui võitjad ning teeselda, et Euroopa suhetest rääkides saab eirata Venemaad ja võtta ette samme, mis kahjustavad Venemaa julgeolekuhuve.»

Lavrov süüdistas läänt ka kahepalgelisuses Venemaga suhtlemises, sõnades, et Washington ja Brüssel tegelesid Moskva maine mustamisega juba enne Ukraina kriisi.

«Piisab sellest, kui meenutada hüsteerilist Venemaa vastast propagandat, mis haaras USA-d ja Euroopat ammu enne Ukraina sündmusi, nende soovi mustata iga hinna eest Sotši olümpiamänge,» rääkis Lavrov.

Tema sõnul ignoreeris lääs korduvalt Moskva ettepanekuid tihendada koostööd Euroopaga ja selle tulemusel lasti mööda erakordsed võimalused saada lõpuks tõeliselt üle Euroopa lõhestumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles