Kindlustusfirma poole on pöördunud kuus rongiõnnetuses kannatanut

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongiõnnetus Raasikul.
Rongiõnnetus Raasikul. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

16. aprillil Raasiku ülesõidukohal toimunud rongiõnnetuse tagamaade uurimine veel käib. Kindlustusfirma poole on hetkel pöördunud kuus kannatanut

«Rongiõnnetusega seoses on meiega tänaseks ühendust võtnud kuus inimest, keda on juhendatud edasises. Rongile tekitatud kahju suurus ei ole praeguseks veel selgunud - esialgsetel andmetel võtab see aega vähemalt poolteist kuud,» kinnitas ERGO Insurance kahjukäsitluse osakonna juhataja Caterina Lepvalts.

Ühtki vara- või isikukahjude väljamakset ei ole tema kinnitusel veel tehtud.

Üks miljon on maksimaalne summa ühe kindlustusjuhtumi kohta varakahju (nii rongile kui ka raudteele tekitatud kahju) korral.

Praegu ei ole veel selge ka, mis saab avariilistest vagunitest.

«Antud rongiga tutvuvad tehase esindajad, ning eri osapoolte ühisel hinnangul selgub, kas rongi avariilisi vaguneid on võimalik taastada või on vajalik uute vagunite tootmine,» kinnitas Elroni müügi- ja arendusjuht Norbert Kaareste. «Kindlasti ei tehta antud otsust enne, kuni on lahenenud kindlusandjate-vahelised küsimused, mis ootavad omakorda uurimismenetluse lõppemist,» lisas ta.

Tehnilise järelevalve ameti avalike suhete peaspetsialist Anu Võlma ei osanud hetkel öelda, millal menetlus võiks lõppeda.

«Teeme omalt poolt kõik, et antud protsessid võimalikult kiiresti kulgeks, et meie park täieneks peagi neljavagunilise diiselrongi võrra,» ütles Kaareste.

16. aprillil põrkasid kokku Tallinna-Tartu reisirong ja veoauto. Õnnetuses hukkusid veoki juht ja üks rongireisija, vigastada sai 12 inimest

Raasiku ülesõidul rongiga kokku põrganud veoauto liikluskindlustuse leping oli sõlmitud ERGOs ning selle tekitatud kahju hüvitab ERGO kindlustus.

Rongis hukkunu omastele hüvitatakse matusekulud ja juhul, kui oli ülalpeetavaid, siis ka elatise vähenemise osa neile. Samuti hüvitab ERGO 12 õnnetuses vigastatu ravikulud.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles