Raid ja Aasmäe: Venemaa tuleb kõrvaldada EBUst ja Eurovisioonilt

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia ja Venemaa fännid eelmise aasta Eurovisioonil.
Armeenia ja Venemaa fännid eelmise aasta Eurovisioonil. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Iseseisvuspartei nimekirjas europarlamenti kandideerivad Juku-Kalle Raid ja Hardo Aasmäe saatsid rahvusringhäälingule (ERR) avaliku pöördumise, milles kutsusid üles astuma samme Venemaa kõrvaldamiseks Euroopa Ringhäälingute Liidust (EBU) ja Eurovisiooni lauluvõistluselt.

«Kutsume rahvusringhäälingut astuma aktiivseid samme, peatamaks Venemaa osalus Euroopa Ringhäälingute Liidus (EBU). Venemaa on asunud vallutuspoliitika teele nagu Saddam Husseini Iraak ning ta tuleb peatada rahvusvahelises koostöös. Venemaa meediakanalid, mis osalevad EBU töös ei ole sõltumatud ega oma olemuslikult ka avalik-õiguslikud,» seisab ERRi nõukogu esimehele Agu Uudelepale ja juhatuse esimehele Margus Allikmaale saadetud kirjas.

Raid ja Aasmäe märkisid, et tänaseks on Venemaa meediakanalid muutunud Putini-Venemaa propaganda hääletorudeks ning nimetad meediakanalid õigustavad varjamatult Venemaa vallutusi Ukrainas ja õhutavad vallutuslik-šovinistlikke meeleolusid Vene ühiskonnas.

«Tagatipuks on Venemaal kavas kasutada selles kampaanias ka Eurovisiooni lauluvõistlust. Ühelt poolt siseriiklikus Kremli poliitika edupropagandas, sest Venemaa osaleb Eurovisiooni lauluvõistlusel 20. korda. Samas on kahtlusi tekitanud Venemaa võistluslaulu šovinistlik varjund,» märkisid nad.

Raid ja Aasmäe kutsuvad ERRi astuma samme Venemaa kõrvaldamiseks eelseisvalt Eurovisiooni lauluvõistluselt, kuna sellega annaks Eesti Rahvusringhääling oma jõukohase toetuse Ukrainale tema raskel hetkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles