Swedbank peab laenu andmisel ehitusjärelevalvet oluliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank peab ehitusjärelvalvet oluliseks.
Swedbank peab ehitusjärelvalvet oluliseks. Foto: Peeter Langovits.

Swedbank soovitab nii eraisikutel kui arendajatel kasutada elamute ehitamisel tunnustatud ja kogenud ehitusjärelevalvet ning on pärast ehitusbuumi oma nõudmisi veelgi karmistanud.

Swedbanki eluasemelaenude osakonna juht Anne Pärgma kinnitas, et pank jälgib eraisikutele eramute ehitamiseks laenu andmisel ehituskalkulatsiooni tegelikkusele vastavust ning esitatatud hindamisaktis toodud vara turuväärtust tulevikus.

Pank pöörab kliendi tähelepanu ka sellele, et elamu väärtus võib tavapärasest 10 – 15 protsenti tõusta, kui vara omanik valib keskmisest kallimaid ehitusmaterjale.

«Teatud juhtudel, kui soovime kindlasti veenduda elamu valmimises, seame kliendile kohustuse kasutusloa esitamiseks pärast elamu valmimist,» märkis Pärgma. «Meie praktika näitab, et eraisikutest kliendid on üldjuhul kodu ehitades hoolikad ning pööravad kvaliteedile suurt tähelepanu.»

Swedbanki ettevõtete finantseerimise divisjoni juht Tauno Vanaselja ütles, et ka kinnisvarabuumi ajal pidas pank laenu andmisel oluliseks kogenud ja usaldusväärse ehitusjärelevalve olemasolu. Laene maksti välja professionaalse ehitusjärelevalve heaks kiidetud tööde vastuvõtuaktide alusel.

«Tänaseks oleme kontrolli ehituskvaliteedi üle veelgi tõhustanud,» lisas Vanaselja. «Pank on üheks osapooleks ehitusjärelvalve lepingutes ning projektidest eelistame selgelt läbimõeldud lahendusi nii üldise ehituskvaliteedi kui energiatõhususe poolest. Kindlasti ei alahinda pank ka ehitajate eelneva kogemustepagasi olemasolu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles