Soome parlament asub arutama kohustusliku rootsi keele õppe kaotamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi jalgpallifännid.
Rootsi jalgpallifännid. Foto: SCANPIX

Soome parlament asub arutama 62 000 toetusallkirja kogunud rahvaalgatust, milles nõutakse kohustuslike rootsi keele tundide kaotamist Soome koolides, vahendas rahvusringhääling Yle.

Parlamendi esimees Eero Heinäluoma peaks täna petitsiooni ametlikult kätte saama.

Algatuse autorid soovivad muuta rootsi keele koolides valikaineks, et kuna nende hinnangul aitaks see suurendada õpilaste huvi teiste ning suuremate keelte õppimise vastu.

«Mõte on selles, et suurendada Soomes valikuvabadust keelte õppimise osas. Me veedame palju aega rootsi keelt õppides ja meie arvates võiks seda aega kulutada pigem kas inglise keelt õppides või veel teiste variantidega tutvudes. Suure tõenäosusega hakataks siis enam õpetama teisi suuri maailmakeeli nagu hispaania, prantsuse, saksa ja vene keel,» ütles Tohmajärvi koolidirektor Arto Juntun.

«Me anname Rootsi riigile päris suure konkurentsieelise, võttes arvesse, et rootslased õpivad palju suuremal arvul maailmakeeli. Meie aga kulutame teisest küljest palju koolitunde rootsi keele õppele, mis kahjuks ei ole maailmakeel,» lisas ta.

Parlamenti jõudmiseks peavad rahvaalgatused Soomes koguma vähemalt 50 000 allkirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles